Varna airport – от тук започна нашето приключение.

Селфи 1:

Ето така се спи удобно в самолет:

Luton – Град близо до Лондон, който е известен и със своето летище. Тук кацнахме и ни посрещна Гери, наша близка приятелка и човекът, който любезно щеше да бъде наш гид из Лондон.

Kingston bridge – Първото по-известно място, на което бяхме. Мост, лебеди, местна красота…

Hounslow – Типичен квартал на Лондон. Тук бяхме отседнали на гости при нашите така добри и гостопримни домакини – семейство Аврамови. Кварталът е изпълнен с жилищни сгради. Интересното е, че на всяка минута прелитаха самолети на много ниско заради близостта на Heathrow – основното летище на Лондон. Ако човек иска да снима самолети – това е мястото. Много еднакви и стилни къщи, малки улички… супер е за снимане 🙂 Тук направихме и сесия на Мария и Валерия (дъщерите в семейство Аврамови), която ще може да видите скоро.

Селфи 2:

Richmond park – Парк различен от другите, огромен, но същевременно навява чувството на свобода, на дива поляна, на диви ягоди. Докоснахме се до така прословутите елени. Не изпитват никакъв страх от хората, даже напротив… настояват да им подхвърлиш нещо за хапване. Самият парк, не знаем дали заради мъглата и малката видимост, приличаше по-скоро на резерват, отколкото на парк. Малко алеи и повече зеленина.

По време на престоя ни в парка пийнахме и кафенце в Pembroke Lodge – огромно имение с интересна природа наоколо и местна кухня. В двора на имението беше осеяно с птици, които чакаха да измъкнат нещо от масите наоколо.

Camden – Шарен, различен и весел квартал на Лондон, осеян с екстравагантни хора, скрити места, цвят, разнообразна храна. Ако си гладен, това е мястото – кухня от всяко кътче на планетата ни. Ние заложихме на познатата китайска кухня и на местни понички. Ако искаш пък да си купиш сувенир от Лондон за спомен, 100 % ще намериш, ако искаш да видиш в рамките на минути много различни хора това е мястото. Всеки бърза за някъде…

Tower Bridge – Едно от най-известните места в Лондон. Място, снимано милиарди пъти под милиони ъгли. Иначе наистина красиво.

Следващите места бяха едни от най-популярните в Лондон:

Piccadilly Circus – …като, че ли сърцето на Лондон. От тук май тръгват всички артерии, всичко започва от тук…поне ние така го почувствахме.

Kensington – Това стана любимият ни квартал в Лондон. Тих, спокоен, стилен. Архитектурата е типична за Лондон и за представите на човек за Лондон. Естествено цените на имотите са космически…май  няма да инвестираме 🙂

Trafalgar Square – Площад с паметници, галерия, други административни сгради…и на крачка от Бъкингамския дворец… Тук се провеждат много митинги, протести, фестивали, прояви…

Soho – един интересен квартал на Лондон, подобно на Camden, живеещ собствен живот. Много цвят, чар, екстравагантност, кафененца, интереснa архитектура.

Лондон остави в нас трайни положителни чувства. Мистичен, тайнствен, стар…всичко това преплетено с ултра модерните моменти и места. Боби посрещна рождения си ден тук, всички посрещнахме новата година. Коцето, Петя, Мими, Валерия и Гери, нашите домакини бяха изключително мили – забавлявахме се, играхме, танцувахме…дълго ще помним тези седем дни. Това определено е град, из който можеш да снимаш цял живот и пак да намираш вдъхновение.

Снимки: Борислава Иванова и Радостин Иванов

…добре, че беше Гери и нейните невероятни селфи възможности за да може всички да бъдем на една снимка:

tags: London, London Metro, London city, London new year, Photostory from London, London street photography, London bus, People of London